Altele

De ce-i frumos la scoala?

De ce-i frumos la școală?

Pentru că școala este locul în care poți merge în fiecare zi, sau locul de unde poți chiuli zilnic. Școala este locul unde poți învăța lucruri sau locul în care poți să nu înveți nimic. Școala este locul în care poți experimenta orice: de la bucurie, la tristețe, de la emoție la relaxare. Dacă nu poți să înveți, poți să te uiți cum alții învață. Dacă nu ții minte, sigur se găsește cineva să țină minte că tu ești uituc. Dacă ai note bune, cineva te laudă și cineva te critică – deci experimentezi senzații tari. Dacă ai note rele – te faci remarcat, că ”pe ăia răi, nu-i uită nimeni”  😀

Dacă ești punctual, ajungi ”să te umpli de puncte”, iar dacă nu, ajungi să numeri foarte bine ”de câte puncte mai aveai nevoie”… deci ești bun la calcule.

Off, școala e ceva minunat!Nimeni nu ar trebui să fie lipsit de această experiență unică.

Dacă ești popular, vei vrea să devii anonim, dacă ești anonim, vei vrea să fii popular. Școala ți le poate oferi pe amândouă. Nu renunța la școală chiar dacă este altceva decât sperai! Nu ocoli școala, chiar dacă a trecut demult ”vremea școlarilor”. Nu te lăsa amăgit de lăudăroșenia altora. Nimic nu-i ușor – nici la școală, nici în afara ei. Nu te încrede în cei care vorbesc urât despre ea. Școala e ”o frumoasă” pe care o admiră toată lumea în taină și o bârfește în lipsă. Dacă nu-ți place de ea când intri, sigur îți place când ieși. Oricum ai întoarce-o, ajungi să o iubești. Și în final, iubești și oamenii care au legătură cu școala.

Nu uita! Cei pe care îi iubești tu, probabil îi urăsc alții și cei pe care nu-i placi tu, sigur îi plac alții.

Că așa-i la școală: MINUNAT! Deci: HAI, LA ȘCOALĂ, oricare ar fi ea, oricine ai fi tu!

 

Lasă un răspuns